Dienst Terugkeer & Vertrek komt weer niet met oplossing

Vandaag (9-10-2012) kwam de politie namens Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) een brief afleveren op het Recht op Bestaan tentenkamp in Den Haag. Hier demonstreren wij, ruim 40 uitgeprocedeerde vluchtelingen, voor een humaan vluchtelingenbeleid.

De brief die om 17:00 uur door de politie werd overhandigd, deelde slechts mee dat wij het land zo spoedig mogelijk moeten verlaten, en als wij hieraan meewerken we tijdelijk onderdak zullen krijgen. DT&V houdt er echter geen rekening mee dat wij niet terug kunnen naar het land waar wij vandaan komen.

Ook als wij in een ander Europees land proberen een status te verkrijgen, worden wij weer terug gestuurd naar Nederland omdat wij hier als vluchteling in het systeem staan. In plaats dat de DT&V met een oplossing komt voor de groep vluchtelingen die tussen wal en schip vallen, komt de DT&V met een vod waar wij niks mee kunnen. Wij gaan dan ook niet in op dergelijke intimidatie. Wij kunnen niet terug en wij eisen dan ook een humane oplossing, niet een schijnvertoning.

Wij gaan door met onze acties! Wij blijven hier! Wij eisen ons Recht op Bestaan!

Plaats een reactie